Al dit jaar draait Sebastiaan Redeker de Keuter Kermis als kersverse eigenaar van café De Welkomst in Onderdijk. Op kermisvrijdag, tijdens de BBQ vanaf 16.00 uur, presenteert hij de grootse plannen die hij heeft voor de toekomst van De Welkomst. Dat moet je meemaken, daar wil je bij zijn! Als ook bij alle andere kermisdagen die eindelijk weer als vanouds en toch als nieuw weer worden gevierd.

Deze door de wol geverfde horecaondernemer weet van wanten. Als 8-jarig jongetje haalde hij al glazen op in het café van zijn ouders, Irma la Douce in Hem. Toen zij ook café-restaurant De Roode Leeuw in Venhuizen in beheer namen, wist hij het zeker: in de horeca ligt mijn toekomst. Op zijn 21e runde hij beide zaken met zijn vader samen, maar al snel bleek dat er een ander pad voor hem lag uitgestippeld. Hij maakte een uitstap naar het buitenland en werd vertegenwoordiger bij Heineken. Het vergrootte zijn kennis en verbreedde zijn blik, maar een eigen toko bleef zijn doel.

Ondernemersbloed
Sinds zes jaar is hij samen met zijn vrouw Meta uitbater van Brasserie-Café De Werf in Hauwert. Voor een gezellig avondje aan de bar, een diner in het restaurant of een compleet trouwfeest kun je hier terecht, alles is mogelijk. Daarnaast verzorgt Sebastiaan cateringen op locatie.
Een druk bestaan zou je zeggen en dat is ook zo, maar het ondernemersbloed brengt hem altijd weer op nieuwe ideeën. En zo is hij nu eigenaar van café De Welkomst in Onderdijk.

Verbouwing
“We konden het café kopen en gaan het volgend jaar helemaal opnieuw inrichten. Een mooie kans! De ruimte naast het pand is eigendom van een aantal echte Keuter ondernemers die er appartementen in gaan bouwen. Een deel van de zaal wordt daarvoor opgeofferd, maar er komt een heel nieuw en eigentijds café voor terug. Diezelfde ondernemers vroegen me hoe ik het horecagedeelte zou inrichten. Binnen vijf minuten had ik een tekening klaar. Toen hadden we de deal snel rond. De verbouwing staat gepland voor de eerste helft van volgend jaar. In januari gaat alles eruit en ik hoop voor het nieuwe zomerseizoen weer open te zijn. Maar eerst ga ik alvast een kermis draaien.”

Coupe Sjek
Verwantschap met Onderdijk heeft Sebastiaan al jaren. Samen met Klaas Keizer zette hij de inmiddels legendarische quiz ‘Coupe Sjek’ op. Nog altijd een goedbezocht evenement in Keut. Zo ontwikkelde hij in Coronatijd ook diverse online initiatieven om top of mind te blijven. Dat is goed gelukt. Zo heeft hij ook zijn team van 18 parttimers en enkele fulltimers binnenboord kunnen houden.

Goed team
“Ik heb mijn koksdiploma en kan overal inspringen, maar inmiddels moet ik erboven hangen. Of ertussen, nu met de Welkomst erbij. Ik heb in Hauwert zo’n 80-100 feestjes per jaar en ontvang van donderdag t/m zondag tussen 200 en 250 mensen voor het diner in ons restaurant. Dat is nog zonder het café en het terras. Een goed team is dus essentieel. Ook in Onderdijk. Ik ben op zoek naar een manager die daar ter plaatse de zaken goed kan regelen. Dan doe ik dat op afstand en pendel ik heen en weer.”

Presentatie plannen
Tijdens Keuter Kermis zal hij veelvuldig in De Welkomst aanwezig zijn. Sfeer proeven en zijn plannen voor de toekomst delen.
“Op vrijdag 9 september organiseren we een vrijmibo met BBQ. Op grote schermen laat ik zien wat de verbouwplannen zijn en hoe ik de toekomst van De Welkomst zie. Ik snap heel goed dat mensen daar nieuwsgierig naar zijn en dat helpt meteen de roddels de wereld uit. Ik heb er enorm veel zin in!”

Programma
Ook op de andere kermisdagen heeft Sebastiaan een mooi programma in petto. Van volleybal op zaterdag, biefstukken bakken op maandagochtend en veel live muziek (zie advertentie op pagina 17 voor volledig programma).
Alles in goede samenwerking met het kermiscomité en Wilma, die nog gewoon een kermis meedraait. Oud en nieuw samen, op weg naar een nieuw welkom in De Welkomst oftewel grand-café De Zeedijk.

Vorig artikel“Wat er ook gebeurt, wij komen toch wel!”
Volgend artikelKom ook langs op de Open Monumentendag