Op 21 september zijn wij weer begonnen met het seizoen. Deze keer een wijnproeverij. Ada Loos van wijngaard Saalhof verzorgde deze avond.
Zij vertelde in het kort over hoe “Saalhof” was ontstaan, en hoe je tot een goede wijn komt. Daar gaat nog een heel proces aan vooraf, zo bleek. Natuurlijk mochten we proeven, en Ada legde uit hoe je van een glas wijn kan genieten. Eerst zien, dan ruiken en daarna proeven. Als het 1e slokje tegenvalt, dan neemt men even een kaal stukje stokbrood om de smaak te neutraliseren, en is het 2e slokje veel lekkerder. De beste tijd om van een glas wijn te genieten is om 11 uur ‘smorgens vertelde Ada. Nou dat was hilarisch. 3 soorten mochten we proeven: als 1e een mousserende witte wijn, daarna een droge witte wijn en als laatst een rode wijn. Alles viel goed in de smaak en menigeen kocht een flesje. Als afsluiting nog een bittergarnituur (traktatie van Ria Balk) en kunnen we terugkijken op een smaakvolle en gezellige avond.