Ruim twee derde van de Nederlanders geeft aan in de jeugd te maken te hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag in de sport.

Dat dit de ongemakkelijke waarheid is, bleek onlangs uit het onderzoek dat in opdracht van NOC*NSF werd uitgevoerd. Dit gegeven en nog veel meer schokkende cijfers zijn aanleiding voor Team Sportservice West-Friesland en NOC*NSF om op 11 februari om 19.30 uur een gratis online inspiratiesessie aan te bieden voor ieder die zijn of haar sportvereniging sociaal veiliger wil maken.

Het komt wél voor

Jordi Meester, verenigingsadviseur van Team Sportservice, stelt: “Te vaak horen wij dat gedacht wordt dat pesten, discriminatie, verbale agressie en ander grensoverschrijdend gedrag bij de eigen vereniging niet voorkomt. De onderzoekscijfers die recent openbaar werden, laten echter zien dat veel niet gezien wordt. Ongeveer de helft van de jeugd die dit meemaakt vertelt dat aan niemand, zo blijkt. Tijd om onze verenigingen in West-Friesland de mogelijkheid te geven om hiermee aan de slag te gaan. Een veilig sportklimaat, daar doen we het voor.”

Maak juist nu gebruik van dit prachtige aanbod!

De inspiratiesessie wordt geleid door expert (gratis) VOG van Centrum Veilige Sport Nederland (NOC*NSF) Ted van der Bruggen. De expert vertelt: “Juist tijdens deze lockdown kan de eigen vereniging een enorme dienst worden bewezen. Want terwijl veel sportactiviteiten stilliggen kan het nemen van de juiste maatregelen helemaal online, dus vanuit het eigen huis, gebeuren. Tijdens de interactieve inspiratiesessie, die vijf kwartier duurt, komen meer informatie en concrete adviezen op tafel. Bovendien krijgen de deelnemende verenigingen het aanbod om individueel (!) online begeleid te worden waardoor de vereniging gratis VOG’s kan aanvragen.“

Aanmelden

Inschrijven voor de inspiratiesessie kan via ted.vanderbruggen@nocnsf.nl

Meld in de e-mail: de naam van de vereniging, uw voor- en achternaam, de functie binnen de vereniging, uw e-mailadres en liefst ook uw telefoonnummer.

 

Vorig artikel
Volgend artikelOok veel zin in sociale contacten nu de lockdown nog wel even voortduurt?