Westfriesland in de toekomst. Ligt dat grotendeels onder water en gaan we met de boot naar school of werk? Of voelt elke dag van het jaar aan als hoogzomer en mogen we nog maar één keer in de week douchen? In een aanstekelijke gratis voorstelling over klimaatverandering stoeit het Klimaatcircus met het antwoord op dit soort vragen. Op dinsdag 5 april staat het Klimaatcircus in De Schoof.

Vrolijk, frustrerend, opbeurend, gek en speels; zo noemen de makers van het Klimaatcircus zelf hun voorstelling. Zij belichten op geheel eigen, beeldende wijze de gevolgen van klimaatverandering in de wereld en in onze regio. Daarbij vragen zij zich hardop af of we zelf nog iets kunnen doen tegen de extreme regenval, hitte, droogte of zeespiegelstijging die ons in de toekomst mogelijk te wachten staat. Krijgen we Westfriese ‘zeebouw’? Moeten we gaan wennen aan Westfries zeehaver en zilte kool?

Een afwisselende show
Er zijn grote beeldschermen met prachtige beelden van onze aarde en Westfriese land, korte quizjes, een gedicht van de stadsdichter van Hoorn en altijd het energieke samenspel van de twee acteurs. Het Klimaatcircus leidt je door de wereld van klimaatverandering zoals je van een circus mag verwachten. Met een afwisselende voorstelling vol energie. Hooggeëerd publiek, welkom bij het Klimaatcircus!

Gratis toegang in Wervershoof
Het Klimaatcircus trekt deze maanden door de regio en doet verschillende speellocaties aan. Op 5 april staat het Klimaatcircus in Sociaal Cultureel Centrum De Schoof in Wervershoof. Er zijn twee voorstellingen: om 15.30 uur en om 19.30 uur. De toegang is gratis. Duur: 55 minuten. Kijk op www.klimaatcircus.nl voor meer informatie en aanmelden. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Het Klimaatcircus is bedacht door Stichting Op Roet. Dit theatergezelschap had het idee om ‘iets beeldends met het klimaat te gaan doen’. Dat idee is omarmd door zes Westfriese gemeenten: Medemblik, Hoorn, Enkhuizen, Stede Broec, Opmeer en Drechterland. Samen hebben zij het concept voor het Klimaatcircus ontwikkeld.

Vorig artikelActiviteiten agenda de Schoof van 23 t/m 30 maart
Volgend artikelPassieconcert ‘Golgotha, het einde…?’